Vanaf 1 januari 2021 werken we vanuit de 'vrije lijn', niet meer vanuit de basisverzekering (BGGZ).
Dit heeft als voordeel dat er geen wachtlijst is, we je privacy nog beter kunnen garanderen, er meer tijd is voor zorg in plaats van het papierwerk. Samen bepalen we de inhoud, frequentie en duur van de gesprekken, dit zonder invloed van de zorgverzekering, noodzaak tot diagnose vanuit de DSM-5 en inzet van verplichte protocollen.
De kosten zijn 110 euro (vanaf 1 januari 2025 116 euro) per sessie van 45 minuten, zowel voor begeleiding online, op de praktijk of wandelend. Relatiecoaching vraagt meestal om een dubbele sessie.
Aanvullende verzekering
Bent je aanvullend verzekerd? Wij maken een nota voor complementaire zorg. De zorgverzekering vergoedt dan, in de meeste gevallen, een deel van de kosten. Het is afhankelijk van de afgesloten aanvullende verzekering wat je verzekeraar per sessie vergoedt, of er sprake is van een maximum aantal sessies per jaar of een maximum bedrag per jaar. Kijk je polis hierop na en/of vraag het na bij je verzekeraar.
Geen of weinig vergoeding vanuit de verzekering of werkgerelateerde klachten? Vraag je werkgever bij te dragen!
Wij zetten ons in voor het leveren van kwalitatief goede zorg vanuit onderlinge verbondenheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dit kan face to face op de praktijk en online, waar je je ook bevindt, binnen of buiten Nederland. Ook EMDR is online mogelijk. Daarnaast bieden wij wandeltherapie, buiten in de natuur. Deze website informeert je over de praktijk en het aanbod. De praktijk is goed bereikbaar vanuit Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen, Etten-Leur en Tilburg.
Aanmelding
Als je ons mailt sturen we je per omgaande informatie en aanmeldformulier toe. Check ook je spam. Als je besluit je bij ons aan te melden dan kan je je gegevens invullen op het aanmeldingsformulier en dit retourneren.
Eerste gesprek en vervolg
In het eerste gesprek bespreken we met je de reden van aanmelding, de hulpvraag, je huidige omstandigheden en soms in grote lijnen je levensloop.
Kortdurend en klachtgericht begeleiden is het uitgangspunt. We voeren de gesprekken met oog voor het verleden maar gericht op het functioneren in het hier en nu. Hierbij wordt gebruik gemaakt van psychologische interventies die voldoen aan de stand van wetenschap en praktijk en die passen bij jouw situatie. Inhoud, frequentie en duur bepalen we samen.
Niet tevreden over onze diensten?
Mocht u niet tevreden zijn over onze dienstverlening, dan stellen wij het bijzonder op prijs wanneer u dit aan ons kenbaar maakt. Wij kunnen dan proberen om met u tot een oplossing te komen. Mocht u over ons beroepsmatig handelen ontevreden blijven, dan kunt u contact opnemen met het NIP. Voor contactgegevens, zie "praktische informatie".
Momenteel is er geen sprake van een wachtlijst.
Privacy
Je gegevens (naam, adres, leeftijd enzovoort) die voor het verlenen van hulp in onze administratie moeten staan, worden geregistreerd volgens de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Iedere organisatie is wettelijk verplicht om correct met privacygevoelige gegevens om te gaan. Dit betekent dat je gegevens niet toegankelijk zijn voor buitenstaanders. Ook hebben wij beroepsgeheim. Zonder je toestemming mogen wij nooit gegevens doorgeven aan derden. Soms is het, voor de goede voortgang van de begeleiding, nodig om te overleggen met een andere psycholoog of met een psychiater. Ook zij zijn uiteraard geheimhouding verplicht.
Het dossier
In je dossier noteren wij je gegevens en voor zover nodig die van je gezin. Wanneer je niet meer bij ons komt, sluiten wij het dossier af. Na afsluiting van het dossier zijn wij wettelijk verplicht dit 20 jaar te bewaren en het daarna te vernietigen. Als je wilt dat je dossier eerder dan de wettelijke termijn wordt vernietigd, moet je dat schriftelijk kenbaar maken.
Recht op inzage
In de wet is bepaald dat de cliënt recht heeft op (elektronische) inzage in zijn dossier, gedeelten van dat dossier en/of gegevens uit dat dossier. De psycholoog heeft de verantwoordelijkheid om bepaalde gedeelten van het dossier van inzage af te schermen, zoals bijvoorbeeld de gegevens met betrekking tot een ander dan een cliënt of andere leden van het cliëntsysteem. De persoonlijke werkaantekeningen van de psycholoog vallen niet onder het inzagerecht.
Instemming
Middels een handtekening op het aanmeldingsformulier verklaar je geïnformeerd te zijn over bovenstaande zaken.
Verwijzing
Je kan bij ons voor begeleiding terecht zonder verwijzing.
Op dit moment is er een geen wachtlijst en kunnen we je snel helpen.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn, aarzel niet maar neem contact met ons op!
Interessante websites:
Nederlands Instituut van Psychologen, NIP,
www.psynip.nl
Beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten, NVPA,
www.nvpa.org
Vereniging EMDR Nederland,
www.emdr.nl
Buitenpsychologie, www.debuitenpsychologen.nl
Meer informatie met betrekking tot tarieven en vergoedingen:
Nederlandse Zorgautoriteit m.b.t. de Geestelijke gezondheidszorg,
www.nza.nl/zorgsectoren/geestelijke-gezondheidszorg-ggz-en-foresische-zorg-fz
Vergoedingen uit aanvullende verzekering
www.nvpa.org/verzekeringen/public
Algemene informatie over vergoedingen
www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen
Klik op onderstaande onderwerpen om bestand te downloaden:
Copyright © 2022 | Natuurfotografie © Marlies van Geel